Kopje thee, uiltje erbij?

Geplaatst op zaterdag 2 augustus 2014

Kopje thee drinken met een uil op je schouder? Het kan in Japan. Daar is het uilencafé Fukuro No Mise razend populair. Terwijl je thee of koffie drinkt, kun je daar met uilen knuffelen.

Het café werd twee jaar geleden geopend en is nu enorm populair geworden. Elke dag mogen er maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Hoopvolle uilenaaiers moeten zich 's ochtends bij het café inschrijven, zodat ze op een bepaald tijdstip naar binnen mogen. Als je eindelijk binnen bent, gelden er strenge regels. Je mag bijvoorbeeld foto's maken zonder flits, maar filmen mag niet. Sommige uilen mag je vasthouden, anderen mag je helemaal niet aanraken. En les één in uilen-aaien: aai met de veren mee, anders doe je de vogels pijn. Pas ook op voor poepende vogels. Voor je het weet, heb je de resten van het laatste uilenhapje op je hoofd. 

Je krijgt ongeveer een uur in het café met de vogels. Daarna is het tijd voor nieuwe café-bezoekers. Het is trouwens bepaald geen goedkoop café. Voor een kopje koffie betaal je ongeveer vijftien euro! Wil je ook naar een café met dieren? Dat kan dit najaar. Dan opent in Amsterdam het kattencafé Kopjes.

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Formula Racer
Mop van de dag
Een suikerklontje botst op een aardbei zodat de aardbei onder de suiker zit. Dan valt de aardbei in een hakmachine. Wat krijg je dan?
Antwoord: Jam.
Het antwoord is?
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 228