Van Persie kanshebber doelpuntprijs

Geplaatst op dinsdag 2 december 2014   |   7 reacties

De WK-goal van Robin van Persie afgelopen zomer tegen Spanje maakt kans om doelpunt van het jaar te worden. Hij is één van de drie genomineerden. De prijs, de Puskas-award, wordt elk jaar uitgereikt door de wereldvoetbalbond FIFA.

Nog nooit won een Nederlandse speler de prijs voor doelpunt van het jaar. De kopbal van Van Persie was niet alleen mooi, maar ook belangrijk. Nederland stond 1-0 achter tegen Spanje en leek kansloos, maar na het doelpunt van Van Persie veranderde alles. Nederland won de wedstrijd uiteindelijk met 5-1.

Stephanie Roche
Een opvallende andere genomineerde is Stephanie Roche. Ze is de eerste vrouw die kans maakt op de prijs voor goal van het jaar. Ze scoorde een fantastische goal in de Ierse vrouwencompetitie:

James Rodríguez
De derde kandidaat is de Colombiaan James Rodríguez. Op het WK scoorde hij een knappe volley tegen Uruguay. Zijn goede WK leverde hem een transfer naar Real Madrid op.
Gouden Bal
De FIFA maakte deze week ook de kanshebbers op de Gouden Bal bekend. Dat is de prijs voor beste voetballer van het jaar. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Manuel Neuer zijn de drie overgebleven genomineerden. Cristiano Ronaldo won vorig jaar, de vier jaar daarvoor won Lionel Messi. Neuer won nog nooit en kan de eerste keeper in ruim vijftig jaar worden die de prijs wint.

Van persssssssssssssiiiiiiiiiieeeeeeeeee zei op 3 juni 2016, 15:57:

fan he vetsupercool yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee vvvvvvvvvvvvvvvvvvvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnn pppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Hidde zei op 3 juni 2016, 09:44:

sssssssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkknnnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaappppppppppppppppppppppppppppppppppp

Wow zei op 23 maart 2015, 13:51:

james spreek uit als (games) wint

JOHN CENA zei op 10 februari 2015, 11:51:

van persie is slecht ik heb hem op mijn ultimate team en na drie seconden hup op markt weg ermee DOEIIIIIIII

Iemand zei op 9 december 2014, 11:30:

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper knap

Suzwin zei op 6 december 2014, 13:10:

Van Persie gaat sowieso winnen was echt een mooi goal

Yolo zei op 4 december 2014, 16:08:

Cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Formula Racer
Mop van de dag
Hoe noem je een hond die in een vulkaan valt?
Een lavador!
Het antwoord is?
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 200