'Spiderman' weer in actie

Geplaatst op maandag 13 april 2015   |   3 reacties
preview_image
'Spiderman' Alain Robert in actie | Foto AFP

De beroemde Franse klimmer Alain Robert is zondag weer in actie gekomen. Snel als een spin beklom hij een van de hoogste gebouwen van Dubai. Weten we meteen hoe hij aan z’n bijnaam komt!

Spiderman. Zo wordt Alain Robert (52) ook wel genoemd. De Fransman doet niets liever dan klimmen. En dan klautert hij niet een bergtop of een rotswand op, maar een gebouw of een toren. Hoe hoger hoe beter. En het liefst zonder enige vorm van beveiliging.

Hulpmiddelen
Zondag beklom Robert de 75 verdiepingen hoge Cayan Tower in Dubai ook freestyle. Zijn enige hulpmiddelen waren zijn klimschoenen aan zijn voeten en stroefmakend poeder en plakkerige tape aan zijn vingertoppen.

Het was geen makkelijke klim. Spiderman had weinig ruimte om zijn voeten neer te zetten, het gebouw had scherpe randen en er stond een stevige bries. Maar Robert liet zich niet afleiden en onder aanmoediging van het publiek wist hij in zeventig minuten de 307 meter hoge top te bereiken.

Nu kan Robert dus de Cayan Tower toevoegen aan de lange lijst met klimstunts die al op zijn naam staan.  De Taiwanese Taipei Tower, de Eiffeltoren in Parijs, het Amerikaanse Empire State Building, een hoog hotel in Cuba. In 2011 leverde hij een huzarenstukje af door 's werelds hoogste gebouw te bedwingen, de 828 meter hoge Burj Khalifa (ook in Dubai). Daar deed hij toen zes uur over.

Je verwacht het misschien niet bij deze stuntklimmer, maar wist je dat Robert last heeft van hoogtevrees? Dat schrijft hij tenminste op zijn website.

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Formula Racer
Mop van de dag
‘Hallo? U spreekt met mijnheer Kuier.’ ‘Met mijnheer wie?’ ‘Kuier! Met de ‘K’ van koe en de rest hangt eronder!’
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 228