Record: 2 kilometer vliegen op een hoverboard

Geplaatst op zondag 1 mei 2016   |   6 reacties
preview_image
Beeld: YouTube/Zapata Racing

Zonder vliegtuig of luchtballon door de lucht zweven? Het lukte een Fransman zaterdag ruim twee kilometer lang. Met een 'echt' hoverboard (dus niet zo'n ding op wieltjes) vloog hij naar een wereldrecord.

Vlak voor de Franse kust vloog Franky Zapata eerst naar 16 meter hoogte. Een tikkie zenuwachtig was hij wel. Maar dat verdween zodra hij rechtuit vloog. Maar liefst 2,2 kilometer bleef hij in de lucht. Een wereldrecord!

De Fransman had vijf jaar nodig om zijn apparaat, de Flyboard Air, te ontwikkelen. En pas twee maanden geleden maakte hij zijn eerste testvlucht:

Hoe het voelt om te vliegen? 'Het is een geweldige sensatie, het is heel erg vredig', vertelde hij na zijn recordpoging aan website The Verge. 'Als je de wind langs je vingers voelt... Het is moeilijk uit te leggen. Je moet het zelf ervaren.'

In de winkel
Helaas kunnen 'gewone' mensen voorlopig nog niet vliegen. Het Flyboard is heel lastig te besturen. Daarom werkt Zapata aan een gemakkelijkere versie, waar je op kunt zitten. Misschien dat die ooit in de winkel komt te liggen.

En als die af is? Dan heeft de uitvinder nog meer plannen. 'Het is mijn doel om op de wolken te rijden. Alsof je aan het snowbarden bent in de wolken. Dat is mijn droom en ik zal er alles aan doen om die te verwezenlijken.'

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Formula Racer
Mop van de dag
Kunnen cavia's achteruit lopen?
Antwoord: Ja, net als een vrachtauto: ‘piep piep piep!’
Het antwoord is?
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 200