Humorboek over snotrobots

Geplaatst op maandag 6 juni 2016   |   2 reacties
preview_image

Dash is detective op de maan. In Het maan-mysterie verdwijnt commandant Nina Stack plotseling van Maanbasis Alfa. Zo heeft hij na De maan-zaak in dit tweede boek weer een maanraadsel op te lossen. En dat zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar.

Dash heeft zich in de nesten gewerkt en krijgt een uitbrander van commandant Nina. Hij is de laatste die haar ziet: de volgende ochtend blijkt ze van de maanbodem verdwenen. De kinderen op Maanbasis Alfa storten zich vol overgave op de verdwijningszaak.

Nanobots in je neus
Volgens Roddy’s theorie is Nina eigenlijk een buitenaards wezen, dat helemaal bestaat uit nanobots. Ze is gewoon ontploft, en nu zitten de nanobots overal, ook in je neus, zegt hij. ‘Ieuw. Snotrobots!’ gilt Dash’ zusje Violet. Kira denkt eerder aan een moordzaak.

Er zijn zoveel mensen op Maanbasis Alfa die Nina haten, dat ze gemakkelijk vermoord kan zijn en begraven in het maanstof. Het zou de perfecte moord zijn, want op de maan weegt een lijk niks én het bederft niet.

Maandetails
Een ingewikkelde zaak dus, waar schrijver Stuart Gibbs met veel humor en fantasie een verhaal omheen bouwt. Gibbs is een uitstekende verteller, en weet alles over NASA en de ruimtevaart. Dat maakt zijn boeken heel erg leuk: over alle details op Maanbasis Alfa is nagedacht. 

9789000345991 downloadHet maan-mysterie
Geschreven door: Stuart Gibbs
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 16,99
Leeftijd: 9+
Beoordeling: vier van de maximaal vijf sterren

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Boom Boom Boom
Mop van de dag

Een aap gaat naar een café en gaat op een stoel bij de bar zitten. Wat zegt de aap?

Antwoord: Mag ik een bananenmilkshake graag?

Het antwoord is?
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 219