Bouwien over juichen op het EK

Geplaatst op donderdag 9 juni 2016   |   3 reacties
preview_image

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Rode Duivel-pruiken, jurkjes met ‘Miss België’ erop en rood-geel-zwarte juichhoeden. In Nederlandse winkels rond de grens wemelt het deze week van de Belgische EK-juichspullen.

In kranten en televisieprogramma’s wordt gezegd dat we, nu Oranje niet meedoet, maar fan moeten worden van onze buren in het zuiden. Want ze zijn aardig, ze maken lekkere frieten en ze praten zo grappig.

Kinderachtig

Goed punt. Maar eh… we hebben toch ook nog andere buren? Je weet wel, dat grote land in het oosten… Ik zie nergens Doldwaze Duitslandpakken of zwart-witte mini-mascottes.

Is dat nog vanwege de Tweede Wereldoorlog? Of omdat we meer dan veertig jaar geleden een WK-finale van ze verloren? Ik vind dat kinderachtig. Wist je dat Klaas-Jan Huntelaar in Duitsland voetbalt? Net als Arjen Robben trouwens. En o ja: Duitsland won vorig jaar het WK. Dus als je écht wilt juichen dit EK, moet je niet achterom blijven kijken. Hup Duitsland Hup!


bouwien stelling5





Stelling: Het is onterecht dat weinig Nederlanders juichen voor Duitsland

anna stroeveAnna (10)
Eens
‘De Duitsers zijn onze buren. Dus waarom zouden we niet voor ze juichen? Er zitten goede voetballers in dat team. Ik vind het belangrijk dat we de oorlog blijven herdenken, maar we moeten niet altijd boos blijven. Waar ik zelf voor ga juichen? Frankrijk! Dat vind ik een leuk land. En ze hebben rood, wit en blauw in hun vlag!’


 

 

 

 

Jens (8)joepiejens
Oneens
‘Duitsland heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna ons land veroverd. Dat is echt niet leuk. Stel dat ze het nog een keer doen! Ik zou nooit juichen voor Duitsland. Voor wie wel? Spanje, denk ik. Ik ben namelijk fan van FC Barcelona.’

Théo zei op 11 juni 2016, 17:11:

Duitsland heeft 5 jaar ons land veroverd tijdens de Tweede Wereldoorlog maar spanje heeft ons land bijna 80 jaar veroverd tijdens de 80 jarige oorlog?

Lol kikker zei op 11 juni 2016, 15:02:

^belgie is de beste maat

Rens zei op 9 juni 2016, 16:59:

Ik vind dat het wel kan voor Duitsland juichen het zijn onze buren en ze hebben een van de beste voetballers ter wereld en zijn het beste voetbal team ter wereld maar ik blijf altijd trouw een Holland

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Boom Boom Boom
Mop van de dag

Een aap gaat naar een café en gaat op een stoel bij de bar zitten. Wat zegt de aap?

Antwoord: Mag ik een bananenmilkshake graag?

Het antwoord is?
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 219