GeoFort 's werelds beste kindermuseum

Geplaatst op zondag 12 juni 2016   |   2 reacties
preview_image
Foto Flickr.com/Esri Nederland

Slepen jouw ouders je altijd naar oersaaie gaapmusea? Misschien moeten jullie eens GeoFort in de provincie Gelderland proberen. Dat is uitgeroepen tot het beste museum ter wereld voor kinderen.

GeoFort gaat onder andere over landkaarten en de weg zoeken. Klinkt saai he? Dat vond de jury ook een beetje. Maar die 'potentieel droge onderwerpen' worden juist leuk en levendig gemaakt, staat in het juryrapport. 'Kinderen leren er al doende, terwijl ze lol hebben.'  

Spionagecomputers
Je kunt er bijvoorbeeld met spionagecomputers en luchtfoto's naar louche zaakjes zoeken. Of een 3D-scan van je eigen hoofd maken en 'platslaan' tot 2D.

Wat de volwassenenjury nu pas heeft ontdekt, wist het Kidsweek Testteam trouwens een paar jaar geleden al. Die beoordeelde het museum toen met een 8,5. 

Zeventien genomineerden
Of er echt nergens ter wereld een beter kindermuseum is, is lastig te zeggen. Lang niet elk museum is namelijk onderzocht. Dit jaar waren zeventien musea genomineerd voor de prijs. Het Nederlandse Verzetsmuseum Junior en Nemo gingen met lege handen naar huis.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een Nederlands museum de internationale prijs wint. In 2012 ging-ie naar het Tropenmuseum Junior in Amsterdam.

Mehmet 12juni zei op 12 juni 2016, 16:28:

Ik snap niet wat ze bedoelen

Jackie zei op 12 juni 2016, 13:39:

ik ben zelf niet zoon museum type maar het lijkt me wel leuk om er eens naar toe te gaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Boom Boom Boom
Mop van de dag
‘Hallo? U spreekt met mijnheer Kuier.’ ‘Met mijnheer wie?’ ‘Kuier! Met de ‘K’ van koe en de rest hangt eronder!’
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 228