UScoop als berenhapje

Geplaatst op maandag 13 juni 2016
preview_image

Het is zomer, moederberen en hun baby's zijn uit hun holen geklommen en wij fietsen al een tijdje door berenland. Door Amerikaanse natuurparken zoals Yellowstone richting Canada en berenparadijs Alaska. In die Amerikaanse staat wonen naar schatting dertigduizend bruine beren. En overal worden we voor de beesen gewaarschuwd.

Kidsweek-hoofdredacteur Lotte fietst een halfjaar door Amerika en Canada. UScoop, de Amerikaanse neef van Kidsweek-mascotte UScoop, fietst met haar mee. In zijn blog UScoop in alle Staten en hieronder lees je wat ze zoal meemaken. 

Magische neuzen
Beren kunnen nogal gevaarlijk zijn, helemaal als ze baby's hebben die ze willen beschermen. En ze hebben magische neuzen, ze ruiken je al van verre. Etensgeurtjes, tandpasta, parfum, ze zijn er dol op.

We zorgen dus dat we goed voorbereid zijn. We bergen in berengebied al ons eten op in een 'bear vault', die niet geopend kan worden door berenpoten. We nemen geen eten mee in de tent. En proberen te zorgen dat we zelf ook niet te erg naar eten ruiken.

Ruiken naar een worstje
Maar toen we vorige week midden in een berenbos kampeerden, maakte ik toch een beginnersfout. Tijdens het koken hing ik zo dicht boven het eten dat ik zelf naar een gebraden worstje ging ruiken. Toen probeerde ik die geur weg te krijgen door parfum op te spuiten. Maar dat maakte het natuurlijk alleen maar nog erger.

Omdat elke beer me inmiddels zo ongeveer op tien kilometer afstand kon ruiken, moest ik de hele nacht zelf in de 'bear vault'. Tussen de maaltijden, mueslirepen en tandpasta. Nou, dat slaapt niet lekker, kan ik je vertellen.

Ze vergaten me
Weet je wat het allerlulligste was? Ze vergaten me de ochtend erop uit die berentrommel te halen. Ze fietsten gewoon weg met mij in dat ding onderin een van hun tassen. En ineens hoorde ik allemaal verrukte kreetjes en geroep. 'Een grizzly, een grizzly!'

Ja hoor. De allereerste beer op de weg ging aan mijn neus voorbij.

Benieuwd wat UScoop nog meer meemaakt onderweg? Lees zijn blog! 

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Boom Boom Boom
Mop van de dag

Een aap gaat naar een café en gaat op een stoel bij de bar zitten. Wat zegt de aap?

Antwoord: Mag ik een bananenmilkshake graag?

Het antwoord is?
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 219