Over Kidsweek

Geplaatst op zondag 4 april 2010   |   20 reacties
preview_image

Wil jij weten wat er in de wereld gebeurt? En lees je graag nieuws over dieren, sport en nieuwe films, boeken en games? Je leest het allemaal in Kidsweek. Een krant speciaal voor kinderen.

Kidsweek verschijnt elke week op donderdag. Kidsweek  is een échte krant, maar zo geschreven dat je het snapt. Vol nieuws dat interessant, begrijpelijk én leuk is. Met veel foto's bij de tekst.

Elke week nieuws
Als abonnee krijg je de krant iedere donderdagochtend in de bus. Elke week lees je het laatste nieuws uit Nederland en de wereld. En we bespreken nieuwe dingen, zoals boeken, films en games. Er is een speciale pagina met dierennieuws, de uitvinding van de week en een pagina ‘raar maar waar’. In de artikelen in Kidsweek staan niet al te moeilijke woorden, maar we zijn ook niet kinderachtig. Wil je weten hoe Kidsweek eruitziet? Dat kan hier.

Meer dan nieuws
In Kidsweek lees je niet alleen het laatste nieuws. In de krant praten we je ook bij over de levens van beroemde sterren en je leest alles over de nieuwste televisieprogramma’s. Columnisten Bart Meijer en Tosca Menten vertellen over hun belevenissen en met prijsvragen kun je elke week stoere prijzen winnen. Op de achterpagina vind je elke week de nieuwste avonturen van stripkonijn Timo en de leukste door jou ingestuurde moppen. Als lezer van Kidsweek mis je niets!

Jij aan het woord
In een krant voor kinderen, komen natuurlijk ook kinderen zoals jij aan het woord. Het testteam van lezers probeert elke maand een product: van pindakaas tot haargel en van slagroom tot waterspeelgoed. Ook testen we elke maand een nieuw uitstapje: van dierentuin tot museum en nog veel meer. Op de pagina ‘jij in het nieuws’ komen kinderen die in het nieuws zijn aan het woord. Verder schrijven en tekenen Kidsweek-lezers de brievenrubriek vol. Om goed te weten wat jullie leuk vinden, hebben we meedenklezers: een groep kinderen die commentaar geven op de krant én af en toe meedoen aan het testteam. Klik hier om alles te lezen over de meedenklezers.

Spreekbeurt over Kidsweek
Wil je meer weten over hoe de krant wordt gemaakt? Klik dan hier.

7Days
Ga jij (binnenkort) naar de middelbare school of wil je nog meer nieuws? Dan is 7Days iets voor jou! Lees alles over deze krant op de 7Days-site .

Hans zei op 14 april 2016, 21:09:

Hoevaak per jaar verschijnt kidsweek (komt ie ook in de vakanties)?

Hoi zei op 21 maart 2016, 15:50:

Lente van zee zei op 16 april 2015, 18:57:

ik vind het hartstikke leuk vooral de moppen en de spelletjes.

Mm zei op 27 januari 2015, 18:10:

Marisca heide zei op 4 juli 2014, 19:34:

kidsweek bestaat er nog en dat is gewoon zo leuk aan die krant vindt jij dat ook

Viktoria zei op 24 juni 2014, 08:53:

ik vind kidsweek superleuk omdat er grappige moppen zijn en leuke filmpjes en moppen en fijn dat je op de hoogte gebracht word van het nieuws

Zuza zei op 8 mei 2014, 15:27:

ik heb Kidsweek de eerste keer en ik vind het nu al leuk en de leukste mop vind ik Au! i love Kidsweek groetjes van Zuza

Zuza zei op 8 mei 2014, 13:28:

vanaf 7 jaar lizzy

Lizzy zei op 7 mei 2014, 06:15:

Vanaf welke leeftijd is Kidsweek geschikt?

Lisa zei op 5 mei 2014, 19:10:

Do 1 mei geen kidsweek?

Peter zei op 24 januari 2013, 09:53:

ik vind het grappig

Roos zei op 13 december 2012, 17:46:

hoi hoi hoi hoi hoi

Anoniem xx zei op 10 december 2012, 21:16:

Er staat nergens op de site wie de schrijver is van een stuk tekst... waar kan ik dit vinden?

Keltoum en fethiye zei op 27 november 2012, 11:01:

vinden jullie het leuk om moppen te lezen van kidsweek

Berkay zei op 24 november 2012, 13:29:

ik vind het leuk zo geinig

Dominick2001 zei op 2 september 2012, 11:01:

er komt een vrouw bij de dokter en zegt:mijn man denkt dat hij een dat hij een vliegtuig is;zegt de dokter waarom kan hij dan zelf niet komen?,zegt de vrouw hij kan hier nergens landen!

Isa zei op 8 augustus 2012, 12:16:

ik vind de kidsweek heel erg leuk vooral die moppen.

Demi zei op 8 juli 2012, 11:33:

leuk

Iemand die ze naam niet zegt zei op 13 juni 2012, 11:17:

veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te lang stuk ik zit te computeren niet te lezen en geloof ik is dat ook echt niet boeiend

Iemand die lekker anoniem blijft zei op 14 mei 2012, 09:33:

veel te veel tekst om te lezen geen zin in vast niet heel boeiend

Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.
Plaats een Scoop
  • Test scoop 1
  • Test scoop 2
  • Test scoop 3
  • Test scoop 4
  • Test scoop 5
  • Test scoop 6
  • Test scoop 7
Spelletje spelen?
preview_image
Boom Boom Boom
Mop van de dag
Een Fransman en een Engelsman zitten op een boot. Door een storm zinkt de boot en ze komen terecht op een eiland. Dan komt er een stamhoofd aan, dat zegt: ‘Als jullie elk honderd van dezelfde vruchten in het oerwoud vinden, geven we jullie een nieuwe boot.’ Ze gaan beide het oerwoud in om te zoeken. Als eerste komt de Fransman terug met honderd besjes. Het stamhoofd zegt: ‘Nu moet je ze allemaal in je mond stoppen zonder te lachen. Dan is de opdracht gelukt.’ De Fransman doet het, maar bij het honderdste besje begint hij te lachen. ‘Waarom lach je?’, vraagt het stamhoofd. ‘Nou’, zegt de Fransman, ‘Ik zie daar de Engelsman aankomen met honderd ananassen!’
Poll
Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Voor wie ga jij juichen tijdens het EK?

Total votes: 228